2013. szeptember 18.

PTK fizetési határidő, késedelmi kamat módosítás

A Polgári Törvénykönyv 2013. július 1—én hatályba lépett módosítása alapján megváltoztak a számlázáskor alkalmazandó fizetési határidők illetve a késedelmi kamat számításának szabályai.

Fizetési határidő

Ha a felek a szerződésükben nem határozzák meg a fizetési határidőt, akkor a jogszabály szerint alapesetben a kötelezett a számla kézhezvételétől számított 30 napon belül köteles kifizetni a számla ellenértékét.
Természetesen a felek eltérhetnek ettől, de ezt az általuk megkötött szerződésben kifejezetten rögzíteniük, és indokolniuk kell.
Az ún. gazdálkodó szervezetek (pl.: cégek) közötti szerződések esetében a fizetési határidő legfeljebb 60 nap lehet (a számla kézhezvételétől számítottan). Az ennél hosszabb fizetési határidőt a jogszabály (az ellenkező bizonyításáig) tisztességtelen szerződési feltételnek minősíti, amely ennél fogva érvénytelennek minősül.
 
Késedelmes fizetés szankciói

Ha a jogszabály vagy a felek által meghatározott fizetési határidőn belül a kötelezett nem fizeti ki a számlát, akkor köteles késedelmi kamatot fizetni.
A késedelmi kamat mértéke gazdálkodó szervezetek (pl.: cégek) között a mindenkori jegybanki alapkamat + 8 százalék A kamatokat minden fél évben külön kell kiszámolni. A késedelmi kamatfizetési kötelezettség akkor is fennáll, ha a kötelezett késedelmét kimenti.
Késedelmes fizetés esetén, a késedelmi kamaton felül a kötelezett köteles megfizetni a másik félnek a követelés behajtásával kapcsolatos költségek fedezésére legalább 40 eurónak megfelelő forintösszeget (az ún. behajtási költségátalányt).
Ha a fizetésre kötelezett tőke, kamat és költségtartozással is rendelkezik, és a kifizetett összeg az egész tartozás kiegyenlítésére nem elegendő, a fizetett összeget az alábbi sorrendben kell beszámítani:

  1. költség
  2. kamat
  3. tőke




A tájékoztatás nem minősül jogi tanácsadásnak, amennyiben további kérdése lenne, vegye fel irodánkkal a kapcsolatot.
© 2002-2024 Brite Könyvelő, Tanácsadó Kft. | Kapcsolat | Adatvédelmi tájékoztató | Állásajánlat