Könyvelői hírek

2021. augusztus 31.

A távmunka költségtérítése a veszélyhelyzetben

A távmunka költségeit azok a munkavállalók számolhatják el, akiknek a munkaszerződésükben eleve szerepel a távmunkavégzés, vagy akik munkáltatójukkal a veszélyhelyzeti rendelkezések alapján állapodtak meg a távmunkavégzésről.A veszélyhelyzet ideje alatt a személyi jövedelemadóról szóló törvény rendelkezéseitől eltérően igazolás nélkül, költségként elszámolható a távmunkavégzéssel összefüggésben költségtérítésként fizetett összeg.Ennek maximuma havonta 2021.
Folytatás...
2021. július 12.

Önfoglalkoztatók támogatása

Biztos már olvastad, hallottad a sajtóban, hogy az önfoglalkoztatókat (kvázi alkalmazottat nem foglalkoztató  vállalkozókat) is támogatja az állam. Az egyszeri támogatás mértéke 219.000,- Ft. A tényleges bevétel legalább 30%-a a 2021.05.11-2021.11.11-ig tartó időszakban az alábbi felsorolt tevékenységekből kell származzon. Kérelem a veszélyhelyzet végéig nyújtható be az Önfoglalkoztató székhelye vagy telephelye szerint illetékes járási (fővárosi kerületi) hivatalhoz.
Folytatás...
2021. július 6.

Diákmunka utáni adózás

Véget ért az iskola, így egyre több diák vállal munkát a nyári szünidő alatt. Jellemzően iskolaszövetkezeten keresztül történik a nyári munkát vállaló diákok foglalkoztatása, azonban lehetőségük van munkaviszonyban dolgozni, ilyenkor azonban ugyanúgy adóznak, mint más munkavállalók.  Továbbá dolgozhat még munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban (pl.: megbízási szerződéssel), vagy egyszerűsített foglalkoztatás keretében (ilyen a mezőgazdasági és a turisztikai idénymunka, valamint az alkalmi munka).
Folytatás...
2021. március 24.

Kamarai hozzájárulás megfizetésének határideje 2021

Felhívjuk a tisztelt érintettek, gazdálkodó szervezetek figyelmét, hogy a 2021. évi kamarai hozzájárulás megfizetésének határideje 2021. március 31.
 
Az Országgyűlés 2011. november 21-én elfogadta az egyes adótörvények és az azzal összefüggő egyéb törvények módosításáról szóló törvényjavaslatot, amely tartalmazza a gazdasági kamarákról szóló 1999. évi CXXI. törvény módosítását.
 

Folytatás...
2021. február 2.

Vállalkozásokra vonatkozó adóváltozások 2021

TÁRSASÁGI ADÓ   2021-től megszűnik a fejlesztési tartalék 10 milliárd forintos felső határa, így pedig a nyereség teljes összegéig érvényesíthető az adókedvezmény. A kkv-k esetében kedvezőbbé válnak a beruházási értékhatárok jövőre: a fejlesztési adókedvezményt a kisvállalkozások már akár 200 millió forintos, a középvállalkozások pedig 300 millió forintos beruházás esetén igénybe vehetik.  Az őszi adócsomagban megjelent tao-változásokat ITT találja.
Folytatás...
A tájékoztatás nem minősül jogi tanácsadásnak, amennyiben további kérdése lenne, vegye fel irodánkkal a kapcsolatot.
© 2002-2024 Brite Könyvelő, Tanácsadó Kft. | Kapcsolat | Adatvédelmi tájékoztató | Állásajánlat