Könyvelői hírek

2017. július 21.

Cégvezetők kötelezettsége - cégvezetői teendő 2017. augusztus 30-i határidővel - cégkapu regisztráció!

A cégkapu szolgáltatás elsődleges célja az, hogy az elektronikus kapcsolattartásban biztosított legyen a küldemények biztonságos küldése és fogadása (kézbesítés) az elektronikus kapcsolattartásban résztvevő szervezetek és hatóságok számára.
Folytatás...
2017. július 20.

Számlakibocsátás határideje

Az Áfa tv. 169. §. tartalmazza a számla előírt adattartalmát. Az Áfa tv. 169. § a) pontja alapján a számlának és a gyűjtőszámlának tartalmaznia kell a kibocsátás keltét.

Az Áfa tv. 176. § (2) bekezdése alapján az egyszerűsített adattartalmú számla, az Áfa tv. 170. § (1) bekezdés a) pontja alapján a számlával egy tekintet alá eső okirat esetében is kötelező a kibocsátás keltének feltüntetése.

Folytatás...
2017. március 22.

Sikertitkok, márkaépítés, idő és pénzmegtakarítás a digitális technika segítségével

Holnap éjfélig (2017. március 23.) még lehet regisztrálni a Budapesti Kisvállalkozói Napra. Hogy miért is érdemes?   Ki tudja hányszor indul el egy vállalkozó megoldani egyetlen problémát?  És hányszor nem sikerül, mire végül mégis megoldja. Menet közben – fél kézzel - még lehet, hogy megold tizet, huszat, ötvenet, de valami mégis… az az egy, valahogy kifog rajtunk.   Aki ezt már próbálta, tudja, hogy milyen sok időt el lehet vesztegetni információk hiányában, zsákutcákban tekeregve.
Folytatás...
2017. március 14.

Helyi adók – fizetési határidő

Március 16-án esedékesek a helyi adók előlegei. A személygépkocsival rendelkező cégek esetén különösen fontos, hogy a gépjárműadó határidőben utalásra kerüljön. Kizárólag a határidőben megfizetett gépjárműadó időarányos része vonható le a cégautó adóból.  A fizetendő helyi adók közül az iparűzési adóról külön tájékoztatást írunk, a többi adó (gépjármű adó, építményadó, telekadó, kommunális adó) a helyi önkormányzat határozata alapján fizetendő.
Folytatás...
2017. február 24.

3 mFt alaptőke Kft. esetén - 2017. március 15-e a végső határidő

Az Új Polgári Törvénykönyv (2013. évi V. törvény) és a Ptk. hatályba lépését segítő, átmeneti szabályokat tartalmazó 2013. évi CLXXVII. törvény (Ptké.) a legtöbb gazdasági társaságra többletkötelezettséget telepít. A cégek alapvető kötelezettsége, hogy társasági szerződésüket hozzák összhangba az új Ptk. rendelkezéseivel, amely a gyakorlatban szinte minden gazdasági társaságot érint kötelező cégmódosítás formájában.Az új Ptk. hatálybalépésekor, azaz 2014. március 15.
Folytatás...
A tájékoztatás nem minősül jogi tanácsadásnak, amennyiben további kérdése lenne, vegye fel irodánkkal a kapcsolatot.
© 2002-2020 Brite Könyvelő, Tanácsadó Kft. | Kapcsolat | Adatvédelmi tájékoztató