Könyvelői hírek

2019. augusztus 27.

Adómentes juttatások 2019

Sportrendezvényre szóló bérlet, belépőjegy Adómentes a kifizető által ugyanazon magánszemély részére évenként az év első napján érvényes havi minimálbérnek megfelelő értékben ingyenesen vagy kedvezményesen juttatott, a sportról szóló törvény hatálya alá tartozó sportrendezvényre szóló belépőjegy, bérlet.
Folytatás...
2019. augusztus 14.

Kockázatos adózói minősítés

A kockázatos minősítés feltételei. Az állami adó- és vámhatóság kockázatos adózónak minősíti azt a felszámolás, végelszámolás alatt nem álló, cégjegyzékbe bejegyzett adózót vagy áfa-regisztrált adóalanyt, amely esetében a következő feltételek legalább valamelyike fennáll: 1. szerepel a nagy összegű adóhiánnyal rendelkező adózók közzétételi listáján, 2. szerepel a nagy összegű adótartozással rendelkező adózók közzétételi listáján, 3.
Folytatás...
2019. július 29.

Megbízható adózói minősítés

A NAV megbízhatónak minősíti a cégjegyzékbe bejegyzett adózót, valamint áfa-regisztrált adóalanyt, ha a következő, együttes feltételek mindegyikének megfelel: 1. legalább három éve folyamatosan működik, vagy legalább három éve áfa-regisztrált adóalanynak minősül, 2.
Folytatás...
2019. július 16.

A számla módosítása, érvénytelenítése, javítása

Az Áfa tv. szóhasználatának megfelelően számlával egy tekintet alá eső okiratnak minősülnek mindazok az okiratok, amelyek kétséget kizáróan valamely adott számlára hivatkozva, annak adattartalmát módosítják.
Folytatás...
2019. május 22.

Ki minősül főállású kisadózónak?

A 2012. évi CXLVII. törvény 2.§ 8.pontja határozza meg, hogy ki minősül főállású kisadózónak.
Folytatás...
A tájékoztatás nem minősül jogi tanácsadásnak, amennyiben további kérdése lenne, vegye fel irodánkkal a kapcsolatot.
© 2002-2024 Brite Könyvelő, Tanácsadó Kft. | Kapcsolat | Adatvédelmi tájékoztató | Állásajánlatok