Könyvelői hírek

2015. október 27.

Optimális adózási formát választottam? III. rész

Ezen a héten a KIVA szerinti adózással kapcsolatos főbb tudnivalókat foglaltam össze. A kisadózó vállalkozások tételes adójáról és a kisvállalati adóról 2012. évi CXLVII. törvény (Katv.) értelmében azok a vállalkozások minősülhetnek kisvállalatnak, akik a kiva hatálya alá történő bejelentkezéskor maximum 25 főt foglalkoztatnak, továbbá 500 millió forintot meg nem haladó bevétellel és mérlegfőösszeggel rendelkeznek.
Folytatás...
2015. október 21.

Optimális adózási formát választottam? II. rész

Az előző hét a társasági adó jegyében telt, a heti sláger az EVA. Nézzük, hogy a példákban szereplő adatok alapján mi történne, ha EVA szerint adóznánk. Az EVA kalkulációja során a bevételt bruttó módon, áfával növelt értéken kell figyelembe venni.
Folytatás...
2015. október 15.

Optimális adózási formát választottam? I. rész

Az év vége közeledtével arra gondoltam, hogy írok pár sort a különböző adózási formákról. 2016-ra újabb adózási forma bevezetéséről nincs tudomásom, de a jelenlegiekre vonatkozó tudnivalókat is érdemes átnézni, hiszen minden változik, ami két évvel ezelőtt nem érte meg, vagy a cég nem választhatta, az most aktuálissá válhat.
Folytatás...
2015. október 9.

Változtak a munkába járás költségtérítésének szabályai

Az egyes foglalkoztatási tárgyú kormányrendeletek módosításáról szóló 193/2015. (VII. 21.) kormányrendelet módosította a munkába járással kapcsolatos utazási költségtérítésről szóló 39/2010. (II. 26.) kormányrendeletet (továbbiakban: R.)
Folytatás...
2015. október 4.

Adózás 2016 / 2

HIPA módosítás
A helyi adókról szóló 1990. évi C. törvény módosítása lehetővé teszi, hogy az önkormányzat rendeletében adóelőnyt biztosíthasson azon háziorvosi, védőnői tevékenységet folytató vállalkozó számára, amely összes árbevételének legalább 80%-a származik a háziorvosi, házi gyermekorvosi vagy fogorvosi alapellátási tevékenységéből és adóalapja nem haladja meg a 10 millió forintot.
Folytatás...
A tájékoztatás nem minősül jogi tanácsadásnak, amennyiben további kérdése lenne, vegye fel irodánkkal a kapcsolatot.
© 2002-2019 Brite Könyvelő, Tanácsadó Kft. | Kapcsolat | Adatvédelmi tájékoztató