Könyvelői hírek

2017. március 22.

Sikertitkok, márkaépítés, idő és pénzmegtakarítás a digitális technika segítségével

Holnap éjfélig (2017. március 23.) még lehet regisztrálni a Budapesti Kisvállalkozói Napra. Hogy miért is érdemes?   Ki tudja hányszor indul el egy vállalkozó megoldani egyetlen problémát?  És hányszor nem sikerül, mire végül mégis megoldja. Menet közben – fél kézzel - még lehet, hogy megold tizet, huszat, ötvenet, de valami mégis… az az egy, valahogy kifog rajtunk.   Aki ezt már próbálta, tudja, hogy milyen sok időt el lehet vesztegetni információk hiányában, zsákutcákban tekeregve.
Folytatás...
2017. március 14.

Helyi adók – fizetési határidő

Március 16-án esedékesek a helyi adók előlegei. A személygépkocsival rendelkező cégek esetén különösen fontos, hogy a gépjárműadó határidőben utalásra kerüljön. Kizárólag a határidőben megfizetett gépjárműadó időarányos része vonható le a cégautó adóból.  A fizetendő helyi adók közül az iparűzési adóról külön tájékoztatást írunk, a többi adó (gépjármű adó, építményadó, telekadó, kommunális adó) a helyi önkormányzat határozata alapján fizetendő.
Folytatás...
2017. február 24.

3 mFt alaptőke Kft. esetén - 2017. március 15-e a végső határidő

Az Új Polgári Törvénykönyv (2013. évi V. törvény) és a Ptk. hatályba lépését segítő, átmeneti szabályokat tartalmazó 2013. évi CLXXVII. törvény (Ptké.) a legtöbb gazdasági társaságra többletkötelezettséget telepít. A cégek alapvető kötelezettsége, hogy társasági szerződésüket hozzák összhangba az új Ptk. rendelkezéseivel, amely a gyakorlatban szinte minden gazdasági társaságot érint kötelező cégmódosítás formájában.Az új Ptk. hatálybalépésekor, azaz 2014. március 15.
Folytatás...
2017. február 17.

Kamarai hozzájárulás megfizetésének határideje

Felhívjuk a tisztelt érintettek, gazdálkodó szervezetek figyelmét, hogy a 2017. évi kamarai hozzájárulás megfizetésének határideje 2017. március 31. Az Országgyűlés 2011. november 21-én elfogadta az egyes adótörvények és az azzal összefüggő egyéb törvények módosításáról szóló törvényjavaslatot, amely tartalmazza a gazdasági kamarákról szóló 1999. évi CXXI. törvény módosítását. A kamarai törvény módosítása három lényeges változást tartalmaz, mely szerint a 2012.
Folytatás...
2017. január 13.

Minimálbér, vagy garantált bérminimum?

Jelentősen emelkedett a minimálbér, illetve a garantált bérminimum összege, amely számos munkáltatót és munkavállalót érint. Összefoglaltuk röviden, hogy mely esetekben kell legalább a garantált bérminimumot megfizetni a dolgozóknak. 

Folytatás...
A tájékoztatás nem minősül jogi tanácsadásnak, amennyiben további kérdése lenne, vegye fel irodánkkal a kapcsolatot.
© 2002-2024 Brite Könyvelő, Tanácsadó Kft. | Kapcsolat | Adatvédelmi tájékoztató | Állásajánlat