Könyvelői hírek

2016. október 15.

Adómentes juttatás I. - Bölcsődei szolgáltatás

A személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény (a továbbiakban: Szja tv.) 1. számú mellékletének 8.6. pontja c) alpontjában foglaltak alapján a nem pénzben kapott juttatások közül adómentes az ingyenesen vagy kedvezményesen juttatott bölcsődei szolgáltatás.

Folytatás...
2016. október 6.

Cafeteria változások 2017

Nagyon röviden összefoglalva a 2017 évi változásokat azt mondhatjuk, hogy új kedvezményes adózású elemek mellett a meglévő és népszerű elemek kedvezőtlenebb adózása várható. Számos béren kívüli juttatás után - amelyet az idén még csak 34,51 százalékos szja-teherrel sújtanak - jövőre már 49,98 százalékos mértékben kell adózni. Így drágább lesz cafeteriaelemként alkalmazni a helyi bérletet, értékhatár nélkül a munkahelyi étkeztetést, az iskolakezdési támogatást, illetve bármely ajándékutalványt.
Folytatás...
2016. április 21.

Online pénztárgép – változó szabályok, új alanyok és határidők

Új előírás a pénztárgép akadálytalan működését korlátozó eseményekre

2016. április 2-tól a pénztárgép akadálytalan működését korlátozó eseményekhez kapcsolódó esetekben bizonylatolt bevételek szabályainak módosítása alapján a jövőben már utólagos rögzítésként kerül nevesítésre, ha pénztárgép útján nem kerülhet sor nyugta adására, mint például amikor:

Folytatás...
2016. április 20.

Készpénzben történő fizetés korlátozása

Az adóköteles tevékenységet folytató, pénzforgalmi számla nyitására kötelezett adózó, ha egy másik szintén pénzforgalmi számla nyitására kötelezett adózónak készpénzben ellenértéket (áfa felszámítása esetén az azzal növelt értéket) fizet, azt legfeljebb 1,5 millió forint összegben teheti meg.

Folytatás...
2016. március 24.

Kamarai hozzájárulás megfizetésének határideje

Felhívjuk a tisztelt érintettek, gazdálkodó szervezetek figyelmét, hogy a 2016. évi kamarai hozzájárulás megfizetésének határideje 2016. március 31.

Az Országgyűlés 2011. november 21-én elfogadta az egyes adótörvények és az azzal összefüggő egyéb törvények módosításáról szóló törvényjavaslatot, amely tartalmazza a gazdasági kamarákról szóló 1999. évi CXXI. törvény módosítását.

Folytatás...
A tájékoztatás nem minősül jogi tanácsadásnak, amennyiben további kérdése lenne, vegye fel irodánkkal a kapcsolatot.
© 2002-2024 Brite Könyvelő, Tanácsadó Kft. | Kapcsolat | Adatvédelmi tájékoztató | Állásajánlatok