Könyvelői hírek

2016. április 20.

Készpénzben történő fizetés korlátozása

Az adóköteles tevékenységet folytató, pénzforgalmi számla nyitására kötelezett adózó, ha egy másik szintén pénzforgalmi számla nyitására kötelezett adózónak készpénzben ellenértéket (áfa felszámítása esetén az azzal növelt értéket) fizet, azt legfeljebb 1,5 millió forint összegben teheti meg.

Folytatás...
2016. március 24.

Kamarai hozzájárulás megfizetésének határideje

Felhívjuk a tisztelt érintettek, gazdálkodó szervezetek figyelmét, hogy a 2016. évi kamarai hozzájárulás megfizetésének határideje 2016. március 31.

Az Országgyűlés 2011. november 21-én elfogadta az egyes adótörvények és az azzal összefüggő egyéb törvények módosításáról szóló törvényjavaslatot, amely tartalmazza a gazdasági kamarákról szóló 1999. évi CXXI. törvény módosítását.

Folytatás...
2016. március 4.

Egy év haladék a törzstőke emelésre

Egy tegnap elfogadott törvénymódosításnak köszönhetően egy év haladékot kaptak a kft.-k, hogy törzstőkéjüket megemeljék. Az emelés – és létesítő okiratok új Ptk.-val való összhangba hozásának – határidejét 2017. március 15-re módosította az Országgyűlés.

Folytatás...
2016. február 2.

Kötelező cégmódosítás: 2016. március 15-e a végső határidő

Az Új Polgári Törvénykönyv (2013. évi V. törvény) és a Ptk. hatályba lépését segítő, átmeneti szabályokat tartalmazó 2013. évi CLXXVII. törvény (Ptké.) a legtöbb gazdasági társaságra többletkötelezettséget telepít.

A cégek alapvető kötelezettsége, hogy társasági szerződésüket hozzák összhangba az új Ptk. rendelkezéseivel, amely a gyakorlatban szinte minden gazdasági társaságot érint kötelező cégmódosítás formájában.

Folytatás...
2016. január 28.

Behajtási költségátalány

Az alábbi összefoglalásban ismételten a behajtási költségátalány szabályai kerülnek bemutatásra. Amennyiben a kötelezett (vevő) határidőben egyenlíti ki a számláit, akkor az alábbi szankciókkal nem kell számolnia.

A NAV honlapján 2015. december 28-án ismételten megjelent annak, a korábban már közzétett álláspontnak az aktualizált változata, mely többek között megerősíti, hogy a kötelezett oldalán mind a kötelezettséget, mind az elengedést könyvelni kell!

Folytatás...
A tájékoztatás nem minősül jogi tanácsadásnak, amennyiben további kérdése lenne, vegye fel irodánkkal a kapcsolatot.
© 2002-2024 Brite Könyvelő, Tanácsadó Kft. | Kapcsolat | Adatvédelmi tájékoztató | Állásajánlat