Könyvelői hírek

2015. július 3.

Időszakos elszámolású ügyletek teljesítési időpontjának változása

Az áfa törvény hosszú évek óta a teljesítés időpontjára vonatkozó főszabálytól eltérően egy különös szabályt állapít meg az ún. időszakos elszámolású (ha jobban tetszik: folyamatos teljesítésű) ügyletek teljesítési időpontja kapcsán: a jelenleg még hatályos előírások alapján - ÁFA tekintetében - a fizetési esedékességkor áll be az adófizetési kötelezettség.
Folytatás...
2015. április 22.

Üzleti partnerek ellenőrzése az Interneten

Az alábbiakban olyan interneten elérhető lekérdezésekre szeretném felhívni a hírlevél olvasók figyelmét, melyek segítségével információt szerezhetnek az üzleti partnereikről. Az elmúlt évek NAV ellenőrzési tapasztalatai egyértelműen azt mutatják, hogy érdemes alaposan utána járni, hogy milyen üzleti partnerrel kötünk szerződést és fogadunk be tőle számlát. Amennyiben az alábbi lekérdezéseket megtesszük, az eredményt is ajánlott kinyomtatni, vagy elmenteni oly módon, hogy azon a lekérdezés időpontja is látható legyen. Fontos, hogy ezen ellenőrzéseket még a szerződés megkötése, illetve a számla befogadása előtt meg kell tenni.
Folytatás...
2015. április 9.

Készletek selejtezése

Az éves záráskor előtérbe kerül a fordulónapi készleteink állományának felülvizsgálata, a leltározás. Ilyenkor dönthetünk, mely készlet elem milyen fokban hasznosítható és ennek függvényében előfordul, hogy azok értékét csökkenteni kell, vagy teljesen kivezetni a könyvekből. 
Folytatás...
2015. április 3.

Nyugdíj öngondoskodás - a kötelező "gyakorlat"

Mint arról a BRITE korábbi hírleveléből is értesülhettek, 2015-től megváltoztak a vállalati cafeteria adózási szabályai. Sokan ezen a csatornán keresztül halmozzák fel nyugdíj megtakarításaikat ezért aktuális átnézni, hogy mik azok a megoldások, amelyek akár céges, akár magán úton alkalmasak a nyugdíj öngondoskodásra.
Folytatás...
2015. március 17.

Kamarai hozzájárulás megfizetésének határideje

Felhívjuk a tisztelt érintettek, gazdálkodó szervezetek figyelmét, hogy a 2014. évi kamarai hozzájárulás megfizetésének határideje 2015. március 31.

Az Országgyűlés 2011. november 21-én elfogadta az egyes adótörvények és az azzal összefüggő egyéb törvények módosításáról szóló törvényjavaslatot, amely tartalmazza a gazdasági kamarákról szóló 1999. évi CXXI. törvény módosítását.
Folytatás...
A tájékoztatás nem minősül jogi tanácsadásnak, amennyiben további kérdése lenne, vegye fel irodánkkal a kapcsolatot.
© 2002-2024 Brite Könyvelő, Tanácsadó Kft. | Kapcsolat | Adatvédelmi tájékoztató | Állásajánlat