Könyvelői hírek

2014. október 9.

Közösségi elektronikus tartalom értékesítés változása 2015 január 1-től

Az Országgyűléshez benyújtásra került az a törvénycsomag, amely értelmében jövőre alacsonyabb áfakulccsal kell adózni azon magyar webshopnak, online boltnak, webportálnak, mobilalkalmazás-fejlesztőnek, e-könyv-értékesítőnek és más hasonló e-kereskedő szolgáltatóknak, akik az Európai Unió más tágállamában lakóhellyel rendelkező magánszemélyeknek nyújtanak telekommunikácós, tévé, rádió és egyéb elektronikus úton teljesített szolgáltatásokat.
Folytatás...
2014. szeptember 19.

Munkavállalónak adott munkaruha adózása

Az, hogy mely esetben, milyen adókötelezettség keletkezik a Szja törvény alapján határozható meg:
 
Szja törvény. 4. § (2a) bekezdés a) pont:
Nem keletkezik bevétel valamely személy által a tevékenységében közreműködő magánszemély részére biztosított olyan dolog (pl.: munkaruházat) használatára tekintettel, amelynek használata a munkavégzés, a tevékenység ellátásának hatókörében, a tevékenység ellátásának feltételeként történik, abban az esetben sem, ha a dolog személyes szükséglet kielégítésére is alkalmas, és a tevékenység hatókörében történő használat mellett egyébként az igénybevétel során nem zárható ki a magáncélú használat.
Folytatás...
2014. augusztus 27.

Reklámadóról röviden

Az alábbi összefoglaló átolvasását mindenkinek ajánlom figyelmébe, mert ez az adó nem kizárólag a média szereplőit érinti. Szinte minden gazdasági társaság reklámozza valamilyen formában a tevékenységét, a jövőben nagyobb figyelemmel kell lenni a különböző reklámokkal kapcsolatos kampányok előkészítése, pénzügyi tervezése során, mert adott esetben a reklámadóval, sőt a „büntetés” típusú társasági adóval is kalkulálni kell. Kiemelten ajánlom a figyelmetekbe: A reklám közzétételének megrendelőjére vonatkozó szabályok részt.
Folytatás...
2014. augusztus 22.

Iratok megőrzése


Számviteli törvény szerint:


A gazdálkodó az üzleti évről készített beszámolót, az üzleti jelentést, valamint az azokat alátámasztó leltárt, főkönyvi kivonatot, vagy más, a törvény követelményeinek megfelelő nyilvántartást, olvasható formában legalább 8 évig köteles megőrizni. 
Folytatás...
2014. augusztus 14.

Közvetített szolgáltatások, alvállalkozói szolgáltatások

A vállalkozásoknál sokszor merülnek fel olyan szolgáltatások, amelyeket a vállalkozás továbbszámláz. Az ilyen szolgáltatásokra speciális szabályok vonatkoznak, az alábbiakban ezeket foglaltuk össze.

A helyi adókról szóló törvény alapján:
Folytatás...
A tájékoztatás nem minősül jogi tanácsadásnak, amennyiben további kérdése lenne, vegye fel irodánkkal a kapcsolatot.
© 2002-2021 Brite Könyvelő, Tanácsadó Kft. | Kapcsolat | Adatvédelmi tájékoztató