Könyvelői hírek

2013. december 11.

Adók feltöltése 2013. december 20-val

Az alábbiakban összefoglaltuk, hogy mely adó típusok esetén kell az adózóknak az adóév vége előtt a 2013 évre várható adófizetési kötelezettségét feltölteniük. 
Folytatás...
2013. december 4.

Helyesbítő számlák forintra váltásának árfolyamai

Mely napi árfolyammal kell a helyesbítő, stornó számlát forintra váltani, normál és határozott idejű elszámolásnál belföldi devizaalapú ügyletek esetén?
Folytatás...
2013. november 27.

Társaságiadó-kedvezmény kultúrális támogatásra

Az év vége közeledtével a társaságok kalkulációt készítenek az idei év után várható társasági adófizetési kötelezettségükről. Érdemes ennek során a megtakarítási lehetőségeket is átgondolni. A látvány csapatsportok támogatásával elérhető megtakarítások összege a jogszabály közelmúltbeli változtatása nyomán csökkent, ráadásul a dokumentálás is elég bonyolult. Az alábbiakban a kulturális támogatásokkal kapcsolatos előírásokat foglaltuk össze.
Folytatás...
2013. november 20.

Munkavállalók továbbképzési költségeinek adózása

A képzési költségek átvállalása esetén felmerülhet adófizetési kötelezettség, ez attól függ, hogy a kifizető által viselt költség milyen rendszerű képzéshez kapcsolódik. Az adókötelezettség szempontjából jelentősége van annak, hogy a képzés iskolarendszerű vagy sem. A törvény mindkét fogalomra konkrét meghatározást ad.
Folytatás...
2013. november 13.

"Egyszámlás" adóutalás

Megjelent az egyszerűsített elektronikus fizetést, az úgynevezett „egyszámlás” adóátutalást lehetővé tévő nemzetgazdasági minisztériumi rendelet.

Az adózó akkor használhatja a banki pénzforgalmi számláját az adókötelezettségek egy összegben történő megfizetésére, ha a pénzforgalmi szolgáltatója csatlakozik az Elektronikus Fizetési és Elszámolási Rendszerhez (EFER). A rendelet rögzíti: az EFER-en át történő átutalás költsége az adózót terheli.
Folytatás...
A tájékoztatás nem minősül jogi tanácsadásnak, amennyiben további kérdése lenne, vegye fel irodánkkal a kapcsolatot.
© 2002-2020 Brite Könyvelő, Tanácsadó Kft. | Kapcsolat | Adatvédelmi tájékoztató