Könyvelői hírek

2014. január 8.

Lakáscélú munkáltatói támogatás

2014. január 1-jétől a munkáltató adómentes támogatást adhat munkavállalójának a hitelintézettől vagy korábbi munkáltatótól felvett lakáscélú hitelének visszafizetéséhez.

Az SZJA törvény értelmében adómentes bevétel a munkáltató által lakáscélú felhasználásra a munkavállalónak hitelintézet vagy a kincstár útján, annak igazolása alapján nyújtott, vissza nem térítendő támogatás.
Folytatás...
2013. december 18.

Adóváltozások 2014. - SZJA

 Új adómentességi lehetőségek 
  • A nem lakóingatlanhoz kötött vagyoni értékű jogra is vonatkozik a 15 éves szabály; 
  • Vissza nem térítendő munkáltatói lakáscélú támogatás adható korábbi munkáltatótól, hitelintézettől felvett lakáscélú hitel törlesztésére is; 
  • A kifizető által független félnek biztosított olyan szolgáltatás, amelyet uniós vagy költségvetési forrás terhére elnyert támogatásból finanszíroznak akkor, ha az nem minősül a tevékenység ellenértékének; 
Folytatás...
2013. december 11.

Adók feltöltése 2013. december 20-val

Az alábbiakban összefoglaltuk, hogy mely adó típusok esetén kell az adózóknak az adóév vége előtt a 2013 évre várható adófizetési kötelezettségét feltölteniük. 
Folytatás...
2013. december 4.

Helyesbítő számlák forintra váltásának árfolyamai

Mely napi árfolyammal kell a helyesbítő, stornó számlát forintra váltani, normál és határozott idejű elszámolásnál belföldi devizaalapú ügyletek esetén?
Folytatás...
2013. november 27.

Társaságiadó-kedvezmény kultúrális támogatásra

Az év vége közeledtével a társaságok kalkulációt készítenek az idei év után várható társasági adófizetési kötelezettségükről. Érdemes ennek során a megtakarítási lehetőségeket is átgondolni. A látvány csapatsportok támogatásával elérhető megtakarítások összege a jogszabály közelmúltbeli változtatása nyomán csökkent, ráadásul a dokumentálás is elég bonyolult. Az alábbiakban a kulturális támogatásokkal kapcsolatos előírásokat foglaltuk össze.
Folytatás...
A tájékoztatás nem minősül jogi tanácsadásnak, amennyiben további kérdése lenne, vegye fel irodánkkal a kapcsolatot.
© 2002-2024 Brite Könyvelő, Tanácsadó Kft. | Kapcsolat | Adatvédelmi tájékoztató | Állásajánlat