Könyvelői hírek

2013. november 20.

Munkavállalók továbbképzési költségeinek adózása

A képzési költségek átvállalása esetén felmerülhet adófizetési kötelezettség, ez attól függ, hogy a kifizető által viselt költség milyen rendszerű képzéshez kapcsolódik. Az adókötelezettség szempontjából jelentősége van annak, hogy a képzés iskolarendszerű vagy sem. A törvény mindkét fogalomra konkrét meghatározást ad.
Folytatás...
2013. november 13.

"Egyszámlás" adóutalás

Megjelent az egyszerűsített elektronikus fizetést, az úgynevezett „egyszámlás” adóátutalást lehetővé tévő nemzetgazdasági minisztériumi rendelet.

Az adózó akkor használhatja a banki pénzforgalmi számláját az adókötelezettségek egy összegben történő megfizetésére, ha a pénzforgalmi szolgáltatója csatlakozik az Elektronikus Fizetési és Elszámolási Rendszerhez (EFER). A rendelet rögzíti: az EFER-en át történő átutalás költsége az adózót terheli.
Folytatás...
2013. november 6.

ÁFA törvény tervezett változása 2014-től

Az alábbiakban a jövő évi általános forgalmi adó törvény tervezett változására szeretném felhívni a figyelmet.
 
Amennyiben az országgyűlés elfogadja a javaslatot, akkor 2014-től az időszakos elszámolású vagyátalánydíjas ügyletek – ide nem értve a közszolgáltatási szerződés alapján teljesített ügyleteket – teljesítési időpontja az elszámolási időszak utolsó napja lesz – a jelenleg hatályos ellenérték megtérítésének esedékessége helyett.
Folytatás...
2013. október 31.

Kulcsember program

Gondolkozott már azon, hogy önnel vagy ön nélkül ér többet a cége?  Mindenkit büszkeséggel tölt el, ha a saját munkája, kapcsolatrendszere, hozzáadott értéke nélkülözhetetlen a saját vállalatában. Sajnos minél jobban, annál nagyobb a kockázat, hogy valami közbejöhet. Akár az ön egészségi állapotát illetően, amitől a cége akár el is értéktelenedhet!
Folytatás...
2013. október 24.

Pótszabadság

Az alapszabadság mértéke évi húsz munkanap, melyet fokozatosan növel (a 25. életév betöltésétől kezdve a 45. év betöltésével maximálva) az életkor alapján járó pótszabadság. A törvényben rögzített mértékű szerinti pótszabadság illeti meg továbbá a munkavállalót a 16 évesnél fiatalabb gyermeke(i) után, az apát a gyermek születése esetén, a fiatal munkavállalót, a föld alatt állandó jelleggel dolgozó, ionizáló sugárzásnak kitett munkahelyen dolgozó munkavállalót.
Folytatás...
A tájékoztatás nem minősül jogi tanácsadásnak, amennyiben további kérdése lenne, vegye fel irodánkkal a kapcsolatot.
© 2002-2024 Brite Könyvelő, Tanácsadó Kft. | Kapcsolat | Adatvédelmi tájékoztató | Állásajánlat