Könyvelői hírek

2015. április 3.

Nyugdíj öngondoskodás - a kötelező "gyakorlat"

Mint arról a BRITE korábbi hírleveléből is értesülhettek, 2015-től megváltoztak a vállalati cafeteria adózási szabályai. Sokan ezen a csatornán keresztül halmozzák fel nyugdíj megtakarításaikat ezért aktuális átnézni, hogy mik azok a megoldások, amelyek akár céges, akár magán úton alkalmasak a nyugdíj öngondoskodásra.
Folytatás...
2015. március 17.

Kamarai hozzájárulás megfizetésének határideje

Felhívjuk a tisztelt érintettek, gazdálkodó szervezetek figyelmét, hogy a 2014. évi kamarai hozzájárulás megfizetésének határideje 2015. március 31.

Az Országgyűlés 2011. november 21-én elfogadta az egyes adótörvények és az azzal összefüggő egyéb törvények módosításáról szóló törvényjavaslatot, amely tartalmazza a gazdasági kamarákról szóló 1999. évi CXXI. törvény módosítását.
Folytatás...
2015. március 6.

Üzleti partnerek ellenőrzése

Az alábbiakban olyan interneten elérhető lekérdezésekre szeretném felhívni a hírlevél olvasók figyelmét, melyek segítségével információt szerezhetnek az üzleti partnereikről. Az elmúlt évek NAV ellenőrzési tapasztalatai egyértelműen azt mutatják, hogy érdemes alaposan utána járni, hogy milyen üzleti partnerrel kötünk szerződést és fogadunk be tőle számlát. Amennyiben az alábbi lekérdezéseket megtesszük, az eredményt is ajánlott kinyomtatni, vagy elmenteni oly módon, hogy azon a lekérdezés időpontja is látható legyen. Fontos, hogy ezen ellenőrzéseket még a szerződés megkötése, illetve a számla befogadása előtt meg kell tenni.
Folytatás...
2015. február 18.

Az új Ptk. miatti kötelező okirat módosítás

2014. március 15-én életbe lépett az új Ptk., melynek egyik előírása, hogy a cégjegyzékbe bejegyzett gazdasági társaság a Ptk. hatálybalépését követő első létesítő okirat módosítással egyidejűleg köteles a Ptk. rendelkezéseivel összhangban álló továbbműködéséről dönteni. Erről a társaság legfőbb szerve határozatot hoz, s ezt a cég jogi képviselőjének be kell nyújtania a cégbírósághoz.
Folytatás...
2015. február 13.

Családi kedvezmény

2015. évben a kedvezményezett eltartott után érvényesíthető családi kedvezmény havonta és kedvezményezett eltartottanként 62 500 forint egy és két eltartott, 206 250 forint három vagy több eltartott esetén.
Folytatás...
A tájékoztatás nem minősül jogi tanácsadásnak, amennyiben további kérdése lenne, vegye fel irodánkkal a kapcsolatot.
© 2002-2021 Brite Könyvelő, Tanácsadó Kft. | Kapcsolat | Adatvédelmi tájékoztató