Könyvelői hírek

2017. szeptember 25.

Szeptember 29-ig minden vállalkozásnak be kell jelentenie a NAV felé, ha székhelyszolgáltatást vesz igénybe.

Ki minősül székhelyszolgáltatónak? Az a személy, aki üzletszerű gazdasági tevékenységként az adózó megbízásából gondoskodik az adózó üzleti és hivatalos iratainak munkaidőben történő átvételéről, érkeztetéséről, megőrzéséről, rendelkezésre tartásáról, valamint a székhellyel összefüggő kötelezettségek teljesítéséről, így különösen a cég székhelyéhez és a cégiratokhoz kapcsolódó hatósági kényszerintézkedések tűréséről.
Folytatás...
2017. szeptember 21.

A külföldi bankszámlák bejelentési kötelezettségének előírása

Az Art. 2018. január 1. napjától hatályos módosítása   A bejelentési kötelezettség tartalma kiterjed a gazdasági társaság adózó külföldi pénzintézetnél vezetett valamennyi érvényes számlaszámára, a számlát vezető külföldi pénzintézet nevére, valamint a számla megnyitásának és lezárásának napjára. A bejelentési kötelezettséghez kapcsolódó átmeneti szabály alapján a 2018. január 1-jén érvényes külföldi számlaszámokat az adózó 2018.
Folytatás...
2017. augusztus 9.

Cégkapu regisztráció lépésről lépésre gazdálkodó szervezet törvényes képviselőjeként

A Cégkapu regisztrációs weboldal címe: https://tarhely.gov.hu/ckp-regisztracio/kaulogin.htmlA regisztrációt a Bejelentkezés gombra kattintva kell elindítani: A megjelenő weboldalon az Ügyfélkapus bejelentkezést ajánlott kiválasztanunk: A bejelentkezést követően megkezdhetjük a regisztrációt az alábbiak szerint: 1. lépés: itt kell kiválasztanunk hogy cégjegyzékben szereplő (kft, bt. rt, stb) vagy egyéb gazdálkodó szervezet (alapítvány, egyesület, stb.) nevében kívánunk regisztrálni: 2.
Folytatás...
2017. július 31.

Iskolakezdési támogatás

A szja tv. jelenleg hatályos 71. §-a az iskolakezdési támogatást már nem nevesíti béren kívüli juttatásként, így annak fogalmára vonatkozó külön rendelkezést sem tartalmaz. A szja törvény 89. § (6) bekezdése értelmében azt a munkáltató az idén már csak egyes meghatározott juttatásként [1,18x(0,15+0,22) közteherrel] adhatja, mégpedig a 2016. december 31-én hatályos 71. § (6) bekezdésének d) pontjában meghatározott feltételekkel, de az értékhatár figyelmen kívül hagyásával.

Folytatás...
2017. július 21.

Cégvezetők kötelezettsége - cégvezetői teendő 2017. augusztus 30-i határidővel - cégkapu regisztráció!

A cégkapu szolgáltatás elsődleges célja az, hogy az elektronikus kapcsolattartásban biztosított legyen a küldemények biztonságos küldése és fogadása (kézbesítés) az elektronikus kapcsolattartásban résztvevő szervezetek és hatóságok számára.
Folytatás...
A tájékoztatás nem minősül jogi tanácsadásnak, amennyiben további kérdése lenne, vegye fel irodánkkal a kapcsolatot.
© 2002-2023 Brite Könyvelő, Tanácsadó Kft. | Kapcsolat | Adatvédelmi tájékoztató | Állásajánlat