Könyvelői hírek

2017. október 3.

Ki biztosított, ki kaphat egészségügyi ellátást alanyi jogon, és kinek kell szolgáltatási járulékot fizetnie?

A kérdésekre legfrissebb információs füzetében ad választ a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). A biztosított a társadalombiztosítás keretében valamennyi ellátásra jogosultságot szerezhet, így keresőképtelensége esetén táppénzben részesülhet, anyasági ellátást (csecsemőgondozásin díjat, gyermekgondozási díjat) folyósíthatnak a részére, továbbá a rá irányadó nyugdíjkorhatár betöltésekor öregségi nyugdíjat állapíthatnak meg számára stb.
Folytatás...
2017. szeptember 28.

Pénztárgép használatával kapcsolatos szabályok

Kassza A pénztárgéphez egyértelműen hozzárendelt pénztároló eszközt (tipikusan fiók vagy pénztárca) kell tartani. Az ebben lévő pénzkészletnek összeg és összetétel szerint meg kell egyeznie a pénztárgépen bizonylatolt értékesítések és egyéb pénzmozgások egyenlegével, kivéve, ha az eltérést az üzemeltető működési sajátosságai okozzák és az eltérés mértéke e működési sajátossághoz igazodik. Pénznek kell tekinteni a készpénzt, a forgatható utalványt és a papír alapú készpénz-helyettesítő fizetési eszközt.
Folytatás...
2017. szeptember 25.

Szeptember 29-ig minden vállalkozásnak be kell jelentenie a NAV felé, ha székhelyszolgáltatást vesz igénybe.

Ki minősül székhelyszolgáltatónak? Az a személy, aki üzletszerű gazdasági tevékenységként az adózó megbízásából gondoskodik az adózó üzleti és hivatalos iratainak munkaidőben történő átvételéről, érkeztetéséről, megőrzéséről, rendelkezésre tartásáról, valamint a székhellyel összefüggő kötelezettségek teljesítéséről, így különösen a cég székhelyéhez és a cégiratokhoz kapcsolódó hatósági kényszerintézkedések tűréséről.
Folytatás...
2017. szeptember 21.

A külföldi bankszámlák bejelentési kötelezettségének előírása

Az Art. 2018. január 1. napjától hatályos módosítása   A bejelentési kötelezettség tartalma kiterjed a gazdasági társaság adózó külföldi pénzintézetnél vezetett valamennyi érvényes számlaszámára, a számlát vezető külföldi pénzintézet nevére, valamint a számla megnyitásának és lezárásának napjára. A bejelentési kötelezettséghez kapcsolódó átmeneti szabály alapján a 2018. január 1-jén érvényes külföldi számlaszámokat az adózó 2018.
Folytatás...
2017. augusztus 9.

Cégkapu regisztráció lépésről lépésre gazdálkodó szervezet törvényes képviselőjeként

A Cégkapu regisztrációs weboldal címe: https://tarhely.gov.hu/ckp-regisztracio/kaulogin.htmlA regisztrációt a Bejelentkezés gombra kattintva kell elindítani: A megjelenő weboldalon az Ügyfélkapus bejelentkezést ajánlott kiválasztanunk: A bejelentkezést követően megkezdhetjük a regisztrációt az alábbiak szerint: 1. lépés: itt kell kiválasztanunk hogy cégjegyzékben szereplő (kft, bt. rt, stb) vagy egyéb gazdálkodó szervezet (alapítvány, egyesület, stb.) nevében kívánunk regisztrálni: 2.
Folytatás...
A tájékoztatás nem minősül jogi tanácsadásnak, amennyiben további kérdése lenne, vegye fel irodánkkal a kapcsolatot.
© 2002-2024 Brite Könyvelő, Tanácsadó Kft. | Kapcsolat | Adatvédelmi tájékoztató | Állásajánlat