Könyvelői hírek

2018. január 29.

Önellenőrzés NAV felé történő bejelentése

2018. január 1-jétől az adózók bejelenthetik önellenőrzési szándékukat az adóhatósági ellenőrzés megkezdését megelőzően. Az új Art. 55. §-nak megfelelően az adózó az adómegállapítási időszak és az adónem megjelölésével bejelentheti (18ONELLB jelű nyomtatvány) az adóhatósághoz önellenőrzési szándékát. Az előzetes bejelentés azért fontos, mert a NAV a bejelentéstől számított tizenöt napig a bejelentés szerinti adómegállapítási időszak és adónem tekintetében adóellenőrzést nem indíthat az adózónál.
Folytatás...
2018. január 18.

Ügyvezető váltás NAV bejelentésének határideje

A cég ügyvezetésében bekövetkezett változást a NAV felé a változást követő 15 napon belül be kell jelenteni. A 15 napos határidőt a társasági szerződés módosításának dátumától kell számolni, nem a cégbírósági bejegyzéstől

Folytatás...
2018. január 11.

Adótörvényi változások 2018

Általános forgalmi adó   Öt százalékra csökken az áfakulcsa az eddig 18 százalékról – az internetszolgáltatásnak, – az éttermi szolgáltatásoknak, – a sertés vágóhídi melléktermékeknek és belsőségeknek, – a fogyasztási célú halnak, – a Braille-írógépnek, -nyomtatónak és -kijelzőnek. Az adókönnyítések mellett a legfontosabb 2018-as jövőbeni változás az áfarendszerben a számlázóprogramok online adatszolgáltatási kötelezettségének bevezetése július 1-jétől.
Folytatás...
2017. december 12.

Közvetített és alvállalkozói szolgáltatások

A vállalkozásoknál sokszor merülnek fel olyan szolgáltatások, amelyeket a vállalkozás továbbszámláz. Az ilyen szolgáltatásokra speciális szabályok vonatkoznak, az alábbiakban ezeket foglaltuk össze.
Folytatás...
2017. november 30.

Hogyan változik jövőre a Cafeteria adózása?

Mai cikkünkben a Cafeteria lehetőségeit vizsgáljuk, valamint azt, hogyan változik jövőre az egyes Cafeteria elemek adózása:

  • milyen cafeteria elemek adhatóak adómentesen?
  • hogyan változik a cafeteria elemek adózása jövőre?
  • milyen feltételekkel adható lakhatási támogatás?
  • adható-e lakhatási támogatás munkaerő-kölcsönzés esetén?

 

Folytatás...
A tájékoztatás nem minősül jogi tanácsadásnak, amennyiben további kérdése lenne, vegye fel irodánkkal a kapcsolatot.
© 2002-2024 Brite Könyvelő, Tanácsadó Kft. | Kapcsolat | Adatvédelmi tájékoztató | Állásajánlat