Könyvelői hírek

2019. november 19.

NAV ellenőrzési tapasztalatok, gyakori kérdések

Az idei évben is volt pár NAV ellenőrzésben részünk, elsősorban még mindig a kiutalás előtti áfa vizsgálatok a leggyakoribbak, de idén találkoztunk több jogkövetési vizsgálattal, melyek a közösségi ügyletekkel kapcsolatos adatszolgáltatás egyeztetésére, valamint a 100 eFt feletti számla adatokkal kapcsolatos adatszolgáltatások egyeztetésére fókuszáltak. Összefoglaltam ellenőrzéssel kapcsolatos tapasztalatokat, meg írtam ami csak eszembe jutott….1.
Folytatás...
2019. november 13.

Csoportos társasági adóalanyiság bejelentése

A csoportos tao-alanyiság választásának feltételei: belföldi illetőségű adózónak minősülő gazdasági társaságok, amelyek között legalább 75 százalékos arányú szavazati jogon alapuló kapcsolt vállalkozási viszony áll fenn, továbbá mérlegfordulónapjuk és a könyvvezetésük szabályai azonosak. A csoportos adóalanyiság létrejötteA csoportos társasági adóalanyiság a NAV engedélyével jön létre a leendő csoporttagok közös, írásos kérelmére, amelyet ebben az évben jogvesztő határidőként 2019. november 1-je és 2019.
Folytatás...
2019. augusztus 27.

Adómentes juttatások 2019

Sportrendezvényre szóló bérlet, belépőjegy Adómentes a kifizető által ugyanazon magánszemély részére évenként az év első napján érvényes havi minimálbérnek megfelelő értékben ingyenesen vagy kedvezményesen juttatott, a sportról szóló törvény hatálya alá tartozó sportrendezvényre szóló belépőjegy, bérlet.
Folytatás...
2019. augusztus 14.

Kockázatos adózói minősítés

A kockázatos minősítés feltételei. Az állami adó- és vámhatóság kockázatos adózónak minősíti azt a felszámolás, végelszámolás alatt nem álló, cégjegyzékbe bejegyzett adózót vagy áfa-regisztrált adóalanyt, amely esetében a következő feltételek legalább valamelyike fennáll: 1. szerepel a nagy összegű adóhiánnyal rendelkező adózók közzétételi listáján, 2. szerepel a nagy összegű adótartozással rendelkező adózók közzétételi listáján, 3.
Folytatás...
2019. július 29.

Megbízható adózói minősítés

A NAV megbízhatónak minősíti a cégjegyzékbe bejegyzett adózót, valamint áfa-regisztrált adóalanyt, ha a következő, együttes feltételek mindegyikének megfelel: 1. legalább három éve folyamatosan működik, vagy legalább három éve áfa-regisztrált adóalanynak minősül, 2.
Folytatás...
A tájékoztatás nem minősül jogi tanácsadásnak, amennyiben további kérdése lenne, vegye fel irodánkkal a kapcsolatot.
© 2002-2024 Brite Könyvelő, Tanácsadó Kft. | Kapcsolat | Adatvédelmi tájékoztató | Állásajánlat